שכר מינימום – מהי המשכורת הכי נמוכה בעבודה?

עובדים שכירים? אם אתם מקבלים משכורת נמוכה, אתם צריכים להכיר את הנמוכה ביותר והיא נקראת בשם שכר מינימום בישראל. אסור לשלם פחות מהשכר הזה.

יש מעסיקים שחושבים שמותר לשלם פחות מזה, אבל ממש לא, זוהי המשכורת הנמוכה ביותר המותרת בישראל וכל עובד זכאי לזה.

מה זה שכר מינימום?

שכר מינימום הוא המשכורת הנמוכה ביותר המותרת למעסיק לשלם לעובד שכיר בישראל. חוק שכר מינימום מגן על העובדים עם שכר נמוך וקובע כי המשכורת הנמוכה ביותר היא שכר המינימום בישראל, אם המעסיק משלם משכורת נמוכה מזה, אפשר להטיל עליו עונש מאסר וקנס כספי.

השכר המינימלי מחושב לפי חודש, אבל גם לפי יום ולפי שעה, ככה שעובד זכאי לקבל שכר גבוה יותר גם אם החישוב לשעה או לחודש.

למי מגיע שכר מינימום?

כל עובד בגיל 18 ובוגר יותר, זכאי לקבל שכר שהוא לכל הפחות השכר המינימלי ביותר בישראל.

אבל זה לא אומר זה השכר שחובה לשלם, יש מעסיקים נורמליים שמשלמים משכורת מכובדת יותר לעובד, במיוחד אם יש לו ניסיון או השכלה תואמת.

גם עובד שהוא קטין או ילד, מתחת לגיל 18 זכאי למשכורת מינימום שמחושבת לפי הגיל שלו. בנוסף, עובד עם מוגבלות זכאי לקבל שכר מינימום לפי דרגת יכולת העבודה שלו.

מה גובה שכר המינימום בישראל?

שכר המינימום בישראל הוא 5,880.02 שקלים חדשים נכון להיום. השכר עודכן לאחרונה בתאריך 01.04.2024.

השכר השעתי בישראל הוא 32.30 ש"ח, כאשר שבוע העבודה התקצר ישראל בשעה אחת ואז מספר שעות עבודה למשרה מלאה בחודש הפך להיות 182 שעות.

עובדים שמקבלים משכורת מינימום ליום, זכאים לסכום של 235.20 שקל אם הם עובדים 6 ימים בשבוע, או זכאים לסכום של 271.39 שקל (בערך) אם הם עובדים 5 ימים בשבוע.

שכר מינימום – ברוטו או נטו?

שכר המינימום בישראל הוא כמובן ברוטו. כאילו, מתוך השכר הזה המעסיק יכול להקטין מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות, הפקדה לפנסיה ועוד.

החוק קובע כי המעסיק יכול להשלים ולכלול בתוך השכר המינימלי את שכר היסוד או המשולב, תוספת קבועה ותוספת יוקר. אבל.. המעסיק לא יכול להכליל תוספת ותק או משפחה, הוצאות נסיעה ואש"ל, פרמיה ובונוסים, משכורת 13, מענק שנתי ועוד.

מה עושים אם לא המעסיק לא משלם?

אפשר להגיש תביעה בבית דין לעבודה כנגד המעסיק הזה. אפשר גם להגיש תלונה למינהל אכיפה במשרד העבודה בישראל.