5 טיפים מהמטבח שישדרגו לכם את שולחן השבת

כל מי שמכין אוכל לשבת יודע שיש טיפים קלים ופשוטים שיכולים לשדרג את האוכל בכמה רמות. ובכל זאת.. יש לא מעט מבשלים שהתרגלו להכין את האוכל בצורה מסוימת, כי כך הם התרגלו מהבית, או מתחילת הנישואין.. וחוזרים שוב ושוב על אותם טעויות. מי "שמשלם את המחיר" הם בני המשפחה וחברים שמסתפקים באוכל לא משהו..

בקייטרינג שלנו שמים את שולחן השבת במרכז. רוב הקייטרינגים מתמקדים בעולם האירועים, ובצדק. אבל הקייטרינג שלנו החליט להוסיף נדבך חדש לפעילות והיא לשדרג את שולחן השבת. זו הסיבה לסדרת המאמרים החדשה שלנו "טיפים מהמטבח" וזו גם הסיבה העיקרית למיזם שבתון (למי שלא מכיר – ערכות השבתון הפופולאריות מאוד בקרב המארחים והנופשים, שנשלחות ממטבח הקייטרינג ישירות לבית / לצימר ומשדרגים את שולחן השבת)

אם גם לכם קרה ששאלתם את עצמכם, מה שונה? למה אצל הגיסה האוכל היה וואו? אותו דג אותה צורה אולי אפילו אותו צבע אבל הטעם שונה לחלוטין? קבלו ממני כמה טיפים מהמטבח, טיפים שישדרגו לכם את שולחן השבת, אתם מוזמנים לרכוש כלים ומיומנויות חדשות לשדרוג שולחן השבת:

1. ערכו רשימה מוקדמת – אל תתעצלו, כבר ביום רביעי תערכו רשימה מפורטת של הסלטים הדגים הבשרים ושאר המאכלים שאתם רוצים להכין. זה לוקח 10 דקות, לא יותר. תתרגמו את הרשימה לכמויות, כך שביום חמישי כל המוצרים כבר אצלכם במטבח  (זה כולל מיץ לימון, אבקת אפיה, שומשום או כל דבר שאתם עלולים להיזכר רק ברגע האחרון) כשאתם ערוכים ויודעים בדיוק מה אתם הולכים להכין, זה קל יותר, מהר יותר, ומדויק יותר.

2. לא מתחילים את ההכנות לפני שהמטבח נקי ומסודר לחלוטין. כשהמטבח מסודר ומטוקטק, האוכל יוצא טעים הרבה יותר. למה? ככה. זו המציאות. תנסו גם אתם ותהיו מופתעים.

3. צריכים פלפלים חתוכים לדגים למטבוחה ולעוד 2-3 תבשילים? חותכים פעם אחת. צריכים כוסברה ל3 סלטים? שוטפים וחתוכים פעם אחת. ובכלל, לא מתחילים לבשל לפני שכל הירקות שטופים וחתוכים, כך חוסכים המון המון זמן.. נתקלתי לא פעם במבשלת ששטפה וחתכה כוסברה 8 פעמים (!) זה אומר שבכל פעם הייתה צריכה לשטוף את הסכין והקרש ואת כל האזור.. למה לא להפעיל את הראש??

4. הטיפ שלא ידעתם על תבלינים: לפני שאתם רוכשים תבלינים, חשוב לי לתת לכם את הטיפ הכי חשוב לקניית תבלינים. אני עומד בסופר מול עמדת התבליני ואנשים בוחרים שוב ושוב בשתי חברות (שלא אנקוב בשמם, מטעמים מובנים) אחת זולה ואחת יקרה.

מי שבוחר בזולה זה ברור, רק מה הוא לא יודע? שבאמת היא יקרה, יקרה מאוד.. למה? בעוד שחברת תבלינים אמיתית, תטחן לכם פלפל שחור ותכניס לשקית, החברה הזולה הזו מוסיפה עוד "תוספות" שאין להם לא טעם ולא ריח.. (למי ששאל את עצמו, למה האוכל בפסח יש לו טעם חזק הרבה יותר? זו בדיוק הסיבה, שאי אפשר להוסיף את התוספות הללו בתבליני כשרים לפסח).

אבל גם החברה היקרה שתמצאו בסופרים היא יותר "מותג" מאש חברת תבלינים טהורים, כך שהמחיר הגבוה לא מעיד על האיכות. אז מה עושים? תבררו טוב טוב על תבלינים טהורים ברמת 100%, ותיהנו..

5. טיפ נוסף: מתבלים ישירות לתוך הסיר? מתבלים ישירות לסלט? תתרגלו לשיטה החדשה שלי, ותודו לי.

אני לא מתבל בשום פנים ואופן ישירות לסיר או לסלט (אלא אם מדובר על תיבול של מלח ופלפל כמובן). מה אני כן עושה? לוקח צלוחית נקייה ויבשה, ושופך את כל התבלינים הנדרשים, מערב אותם היטב ורק אז שופך לסיר או לסלט. מקווה שכבר הבנתם את הרעיון.. כך נוצרת אחידות בטעמם בכל האוכל..

במאמר הבא – איך לשפר את הטעמים בתבשילים? הרבה טיפים סופר חשובים..

הכתבה הוגשה לפרסום על ידי אסי לוי מפיק ומנהל אירועים קייטרינג יהלום.