חיפוש עבודה כרוך בלא מעט אכזבות, שלבים ותהליכים. השלב הראשון בדרך כלל הוא שליחת קורות חיים למעסיק פוטנציאלי או לחברת השמה. החברות חשופות לעשרות ומאות קורות חיים ביום ולכן כדי לבלוט בשלב הזה חלק מהמועמדים בוחרים לעשות משהו אחר ושונה שימשוך את תשומת ליבו של רכז הגיוס האמון על סינון קורות החיים של המועמדים ויזכה אתכם לראיון טלפוני ראשון.
יצירתיות אופיינית בדרך – כלל למועמדים המכוונים למשרות בתחום העיצוב, הפרסום והמכירות. החדשנות והמקוריות מתבטאת גם בעיצוב חיצוני של קורות החיים ובתכנים כתובים.
מועמדים מנסים להגדיל את הסיכויים שלהם עוד בשלב קו"ח ע"י הוספת התמונה שלהם בראש הדף או כתיבה בפונט בצבע לא שגרתי וזאת במטרה לבלוט מול אחרים. לאחרונה, ישנה הצפה של מועמדים שמצלמים את עצמם (עם צלם מקצועי) ודרך הרשתות החברתיות שולחים לכל דורש את הצילום, זה יוצר הד מיותר וחלק גדול מהחברות לא רואות זאת בעין יפה ומסרבות להתייחס ברצינות לדרך זו.
במקום זאת, מומלץ להתמקד בשלב קורות החיים הכתובים, במספר היבטים, שעשויים להעניק קדימות ועדיפות בהשוואה למועמדים אחרים:
צרו קורות חיים יצירתיים
חשובים כמעט לכל תפקיד, היות וחברות מחפשות עובדים יצירתיים, בכל הדרגים וברוב המקצועות- חשוב לבלוט בחיצוניות ובכתיבה. בחיצוניות בהנחה שאתם לא גרפיקאים, ניתן להכניס בראש הדף תמצית קו"ח (2-3 שורות).
כמו כן, רצוי להוסיף לתכנים הצלחות והישגים משמעותיים. כיום גם מקובל להוסיף בקורות החיים פן חברתי, לדוגמא: אם מועמד מתנדב במסגרת פעילות חברתית עם מבוגרים, כדאי לציין זאת, מאחר ועובדה זו מוסיפה ערך ומאירה את האישיות שלו.
הימנעו מאי רלוונטיות
הימנעו מהוספת תמונות לא רלוונטיות ( שקיעה, ים, שמיים …) או ציטטות מיותרות כגון: "השמים הם הגבול". עבורכם לפתגמים אלה משמעות מסוימת, אך לקורא (המגייס המקצועי) הנמצא בסיטואציה שונה, עלולים הם להיתפש אחרת (חוסר רצינות, ייאוש וכד').
הקפידו על קורות חיים מובנים
חשוב להקפיד על קורות חיים מובנים. לדוגמא: השכלה חייבת להיות לפני היסטוריה תעסוקתית. לדוגמא: אם רכז גיוס מחפש מנהל חשבונות, לא מעניינת אותו ההיסטוריה התעסוקתית, אם אין למועמד תעודה רלוונטית בקורס הנהלת חשבונות. לכן חשוב לתת מידע עדכני בראש הדף ולהקפיד על הלימה לדרישות התפקיד. אל תשלחו קו"ח לתפקיד שדורש מיומנות או השכלה ספציפיים שאין לכם.
הימנעו מכתיבה בגוף ראשון
טעות נפוצה בקרב מועמדים היא לרשום קו"ח בגוף ראשון: "ניהלתי" "הובלתי", "בצעתי", "יזמתי", "פיתחתי" וכד'. כתיבה בגוף ראשון יוצרת הרגשה של שיחת טלפון לא פורמלית והרי כאן מדובר בתהליך רשמי ומסמך הצהרתי. מקובל ורצוי לרשום : "הובלה ויצירת תהליכים" "ניהול צוותים" "קידום יוזמות" וכ"ו.
הימנעו מהוספת תמונה
תמונה יוצרת אצל הרכז רושם יתר כלפי המועמד כשרוב הפעמים אינה רלוונטית לעבודה ולתפקיד המוצע.
העדיפו משפטים קצרים וממוקדים
מומלץ לרשום שורות התייחסות קצרות, ערוכות לפי תחומים – על מנת לתת לקורא תחושה שיש עוד משהו מעבר לשורות הכתובות.
כתבו מספר נוסחים
צרו מספר נוסחים למסמך קורות החיים שלכם, ובכל קו"ח תבליטו משהו אחר, אותו תשלחו בהתאם למשרה המוצעת. לדוגמא, אם אתם בעלי ניסיון ניהולי בתחום המכירות ומחפשים משרות ניהול בתחומים אחרים, יש להדגיש בתמצית ובהיסטוריה התעסוקתית את היכולות וההישגיים הניהוליים שלכם.
הימנעו מהוספת תחביבים שאינם רלוונטיים לתפקיד
כאמור, אם מועמד פונה לקבלת תפקיד במאפיה מובילה ללחמים ובשעות הפנאי מכין עוגות מבצק סוכר, פרט זה יעניק ערך מוסף אצל המעסיק. כל עוד לתחביב אין זיקה לתפקיד – מומלץ שלא לשתף בקורות החיים.
הקפידו על עמוד אחד
הקפידו על מסגרת של עמוד אחד, אין צורך לפרט ולעדכן על כל צעד שביצעתם במהלך 20 שנות עבודתכם, הסתפקו בפירוט מסגרת זמן שרלוונטית לעבודה ולתפקיד. לדוגמא, מועמד בן 40 ימנע מלפרט עבודות סטודנט מזדמנות שביצע בעת לימודיו.
שמרו על כתיבה נכונה
הקפידו על דברים שנחשבים כמובן מאליו – כתיבה רהוטה ונטולת שגיאות, מאורגנת, מדויקת, עניינית ורשמית.
הכתבה הוגשה לפרסום על ידי דלית בראודה, מנהלת חטיבת כח אדם ופרויקטים, קבוצת תיגבור