הדבר שגורם לכאב ראש והוצאות בלתי צפויות במהלך שיפוץ או בניה ואיך להימנע מזה

זה חוזר על עצמו שוב ושוב בכל פרוייקט כמעט שאני נפגש ולא משנה הסדר גודל של העבודה שנעשתה , תמיד שומע את התלונה המעצבנת הזאת "תיכננו שיעלה לנו X ובסוף יצא לנו Y שזה הרבה מעבר למה שחשבנו!" או את המשפט שאומרים לחבר לפני שמתחיל שיפוץ "תמיד תיקח בחשבון 15% יותר מעבר להצעת מחיר שתקבל"

ושאלתי את עצמי למה??? למה הפכו את זה לאבן יסוד בבניה ובשיפוץ וא"א להתכונן מראש כמו שצריך ולקחת הכל בחשבון?

אחרי שזה הטריד אותי יותר מידי זמן ובדקתי וחקרתי את הנושא לעומק וזה כלל גם ניסיונות עם לקוחות שלי גיליתי את שורש הבעיה ואני רוצה לתת לך פה במתנה את נוסחת החץ שאם תיישם את זה תחסוך בוודאות הרבה כאב ראש ועוגמת נפש בכל התהליך הזה של בניה או שיפוץ!

והנוסחה בנויה משלושה שלבים;

השלב הראשון הוא מטרה

כן, פשוטו כמשמעו להגדיר עם טוש ארטליין אדום מה בדיוק המטרה שלך בשיפוץ עכשיו שאתה רוצה לעשות? מטבח חדש? יחידת הורים מפנקת? חלוקה של הדירה להכנסה נוספת? או כל דבר אחר שבגללו אתה מתחיל את התהליך הזה. וכבר נעבור לשלב השני ותבין למה השלב הראשון כ"כ חשוב.

השלב השני הוא תכנון

אחרי שהגדרת את המטרה שלך אתה מכין כוס קפה ולוקח דף ועט ופשוט מתחיל לרשום מה אתה רוצה בדיוק שתכלול המטרה שלך, מותר לך להתפרע פה עם החלומות שלך על איך תראה התוצאה הסופית, לדוגמא האם ריצוף 80\80 או 60\120, גם אמבטיה וגם מקלחת ביחידת הורים, שירותים נסתרים, כמה עיצובי גבס, וכן הלאה כל מה שרק עולה לך בראש. אחרי שתעשה את 2 השלבים האלו כבר תרגיש יותר טוב ונוח להתחיל את הבניה. אבל צריך לעבור לשלב השלישי…

השלב השלישי הוא תקציב

אחרי שתיכננת מה את רוצה במטרה שלך הגיע הזמן לבדוק מה התקציב שיש לך לשיפוץ הזה ולא משנה אם זה כולל הלואות או משכנתא או מתנה מההורים הכל לוקחים בחשבון ומתחילים להרכיב את הפאזל ובודקים האם לדוגמא בחלוקת דירה יש לנו מספיק כדי לעשות משי משי ביחידת דיור או שמספיק צביעה רגילה ויפה או מספיק ריצוף 80\80 ולא 60\120 כמו שרצינו בהתחלה וסתם ניסחף עם הוצאות מיותרות וככה בודקים כל דבר שרשמנו האם זה משרת את המטרה שלנו ודחוף לבצע עכשיו או שזה יכול לחכות לשלב ב' לדוגמא מטבח פסח או חיפוי קיר בריקים.

לסיכום

אחרי שתגדיר מטרה ברורה- תתכנן בדיוק מה אתה רוצה במטרה שלך- תדע מה התקציב שלך. תוכל לגשת להצעות מחיר מקבלנים בלי להסתנוור מהצעות מפתות כי אתה יודע שזה לא משהו שמשרת את המטרה שלך. וגם בתוך תהליך הבניה על כל דבר שצץ או רעיון שעולה מיד אתה מוציא את דף המטרה ובודק האם זה תואם או שאתה נסחף פה להוצאות מיותרות ובסוף תצטער עליהם. זה יעזור לך גם לקבל החלטות הרבה יותר מהר ולעבור את זה בראש שקט ובהיר.

ואני מוכן להתחייב לך פה באתר 'חזית' הנפלא שאם תיישם את זה בפועל אתה תגלה שחסכת אלפי אם לא עשרות אלפי שקלים במהלך הבניה או השיפוץ. הלקוח האחרון שסיימתי אצלו בניה חרג ס"ה ב-3% וגם זה בקושי רב.

הכתבה הוגשה לפרסום על ידי אהרן פורסט.