הרישום לגני הילדים, לקראת שנת הלימודים הבאה, בעיצומו. אחד המדדים היותר חשובים לבחירת הגן הוא בטיחות הילדים בו. הנה מספר טיפים שיוכלו לסייע להורים בבחירת הגן הבטוח:
- ודאו כי בגן אין צעצועים או משחקים המכילים חלקים קטנים הניתנים לבליעה או חלילה לחנק
- שימו לב לצעצועים שיהיו נקיים למראה וללא שבר או קרע
- ודאו כי מתקני החצר ממוקמים באזור מוצל ולא בקרבת גדר חיצונית וזאת כדי למנוע טיפוס על הגדר
- ודאו כי קיים מיגון בכל צירי הדלתות והשערים וזאת בכדי למנוע את לכידת אצבעות הילדים
- ודאו כי שקעי החשמל בלתי נגישים לילדים או בעלי כיסוי ייעודי
- ודאו כי השער והגדר ההיקפית לא מאפשרים מעבר החוצה בשום צורה (טיפוס או זחילה) וכן שהידית לפתיחת השער גבוהה מספיק כדי שהילד לא יוריד אותה בעצמו
- וודאו כי לפני כל גרם מדרגות, בשני הקצוות, קיים שער המונע נפילה
- ודאו כי קיים מטף או מערכת גילוי וכיבוי אש אוטומטית וכן ערכת הגשה עזרה ראשונה והם בתוקף.
- שימו לב כי מיטות השינה/ לולים מותאמות לגיל הילד והן נסגרות על-ידי מנגנון נעילה תקין ושלם המונע את קיפול המיטה על אצבעות הילד
- שימו לב כי ריהוט הגן מותאם לגילאי הילד ואין בו שברים או שבבי עץ העלולים לסכן
- גדר הסורגים בגן צריכה להיות בנויה מסורגים אנכיים ולא אופקיים, כך שלא תאפשר טיפוס. כמו כן יש לוודא שהגדר בנויה במרווחים של לא יותר מ 10 ס"מ בין השלבים.
- וודאו שארונות גבוהים מ 90 ס"מ מקובעים לקיר, כדי למנוע התהפכות וכן פינות בגובה נמוך מ 90 ס"מ מעוגלות עם מיגון למניעת פציעה.
- חפשו את תעודת "הגן הבטוח" של מכון התקנים הישראלי המעידה כי הגן נבדק ונמצא תקין.
על מנת להקטין את סכנות הפגיעה של ילדים בתחומי הגן והחצר, מכון התקנים הישראלי זיהה את הצורך בבדיקת בטיחות הציוד בפעוטונים/ משפחתונים וחיבר מפרט בדיקות ייעודי בשם "הגן הבטוח" שהותאם במיוחד לסכנות הנפוצות בסביבת הילדים. המפרט מורכב מדרישות של תקנים ישראליים ותקנים בין-לאומיים במגוון תחומים. לדוגמה: הילכדות ראש, הילכדות צוואר, הילכדות אצבעות, סכנת חנק, מיקום וחוזק מתקני החצר, בטיחות צעצועים, בטיחות מיטות בטיחות המבנה ועוד.
הבדיקה מותאמות לציוד הנמצא בגן ומתבצעת פעם בשנה, במשך יום אחד, ע"י המהנדסים המנוסים והמיומנים. בסיום הבדיקה הגן מקבל תעודה להצגה בשטח הגן המציינת כי תכולת הגן נבדקה ע"י מומחי מכון התקנים הישראלי ונמצאה בטוחה לשימוש מסכנות מיידיות.
הכתבה הוגשה לפרסום על ידי מכון התקנים הישראלי.